Spettkaka
Idag är vi Sveriges äldsta spettkaksbageri. Vi bakar än idag på Johanna Jeppssons recept sedan 1917.
Kakan är gjord på socker, potatismjöl och färska ägg. Gluten- och laktosfri!
Kakans hållbarhet är ca. 2 månader beroende på hur emballaget hanteras. Kakan ska förvaras torrt, svalt och luktfritt i sluten förpackning. Öppnad påse måste förslutas direkt för att behålla kakans sprödhet. För en seg kaka, ställ den på ett fuktigt/varmt ställe.
Den bakas för hand och detta tar upp till 8 timmar, beroende på hur stor kakan är.
Efter att kakan är bakad ska den torka i cirka 4 timmar och sen förpackas.
Glass, grädde och bär passar utmärkt till denna spröda kaka. Spettkakan är en skånsk delikatess du kan hitta på bland annat gottebordet under julen.
Storlekar & Priser
Påse med skurna bitar
Liten 65 kr
Minispettkaka 1-2 pers
55 kr
8-10 bitar 16 cm
175 kr
16-18 bitar 23 cm
300 kr
22 bitar 26 cm
440 kr
30 bitar 30 cm
600 kr
38 bitar 32 cm
760 kr
45 bitar 38 cm
900 kr
52 bitar 41 cm
1040 kr
60 bitar 46 cm
1200 kr
75 bitar 52 cm
1500 kr
90 bitar 58 cm
1800

Spettkakan är ett hantverk där färg och form varierar från kaka till kaka. Kakans höjd kan ibland bli några cm högre eller lägre än angivet mått.
Det går inte att avbeställa eller återlämna en specialtillverkad produkt (spettkaka).